Ispis

Drugog dana trodnevne duhovne pripreme na blagdan sv. Maura, u četvrtak, 19. studenog 2015., vlč. Rikardo Lekaj, župnik u Katedrali u Puli, nadahnutim je riječima protumačio Riječ Božju na večernjoj svetoj Misi. Osvrćući se na evanđeoski tekst koji govori o Isusovom ulasku u Jeruzalem i njegovom sažaljenju i plaču nad gradom zato što nisu prepoznali čas svoga pohođenja, pozvao je nazočne da prepoznaju Božje trajno djelovanje u vremenu.

I danas Isus plače nad mnogim gradovima, selima, obiteljima, pojedincima… jer mnogi ne prepoznaju trenutke Božje blizine. Sv. Mauro je u svom životu prepoznao trenutak Božjeg pohoda i zato je bio spreman dati život za Krista i nije se dao zavesti duhom onoga poganskog svijeta, kao što ni Matatija i njegovi sinovi nisu podlegli duhu i mentalitetu svoga vremena. Iako im se nudila čast, srebro, zlato i mnogi darovi, oni su ostali vjerni savezu otaca svojih. Današnji čovjek isto je u napasti da prihvati ponude „srebro i zlato“ ovoga svijeta i u tim trenucima zaboravlja na Boga i neprolazne vječne vrijednosti. Ohrabruje nas blagdan sv. Maura jer se tijekom mnogih vremena živi hram nije se razvalio, već živi i svjedoči o Božjem djelovanje u srcima ljudi. Kad ne bi bilo vjere vjerojatno ni ovaj veličanstveni hram, ova bazilika, ne bi se sačuvala do današnjeg dana, zaključio je vlč. Lekaj.

Ove web stranice koriste kolačiće radi što boljeg iskustva posjetitelja stranice. Molimo da prije korištenja web stranice pročitate opće uvjete korištenja, uvjete zaštite osobnih podataka i Informacije o kolačićima. Klikom na poveznicu 'Zatvori' potvrđujete prihvaćanje kolačića na ovim stranicama.